Wat zijn verschillen tussen S1, S2 en S3 werkschoenen?

Gepubliceerd op: 13-12-2022

Veiligheidsschoenen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. De categorie waarin het werkschoenen wordt ingedeeld, is afhankelijk van de normen waaraan het veiligheidsschoenen voldoet. Er zijn drie categorieën veiligheidsschoenen: S1, S2 en S3. 

S1 categorie veiligheidsschoenen bieden meer bescherming dan normale schoenen. Deze klasse kenmerkt zich door het feit dat het teengedeelte van de schoen is versterkt en dus bestand is tegen een impact van 200 joule, beter bekend als een stalen neus. Ook heeft deze veiligheidsschoen antistatische en hamer werende eigenschappen en is de hak van de schoen energie absorberend en gesloten. Sommige S1-schoenen hebben de letter P. De S1P-schoen voldoet aan dezelfde eisen als de S1-schoen, maar heeft ook een anti-penetratie tussenzool van onderaf. De S1P schoen is vooral geschikt voor mensen die binnenshuis werken en op spijkers of schroeven kunnen stappen. 

S2 veiligheidsschoenen voldoen aan dezelfde eisen als S1 schoenen, maar met een extra aanvulling op de veiligheidseisen. De S2-schoenen zijn ook waterdicht en hebben een water absorberend bovenwerk. Het voorkomt dat je voeten nat worden als je in een plas water staat. Veiligheidsschoen 

S3 voldoet aan de eisen van S1 en S2 schoenen en heeft tevens een tussenzool die penetratie van onderaf voorkomt. De S3-schoen is vergelijkbaar met de S1P-schoen, maar heeft de waterdichte eigenschappen van de S2-schoen. 

Hieronder vindt u een volledig overzicht van de verschillen: 

S1 Veiligheidsschoen: Een schoen met een vaste neus en antistatische eigenschappen 

S1P Veiligheidsschoen: Heeft een S1 schoen met een anti-penetratie tussenzool van onderaf 

S2 Veiligheidsschoen : Beschikt over een S1-schoen met waterdichte eigenschappen

S3 Veiligheidsschoen: Heeft S1- en S2-schoenen die van onderaf door de tussenzool dringen