Boodschappen achteraf betalen

Gepubliceerd op: 25-10-2021

Tegenwoordig bestellen steeds meer mensen en vooral ook bedrijven hun boodschappen online. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze boodschappen ook achteraf betaald kunnen worden en dus op rekening kunnen worden besteld. Hoe dat nou precies werkt? Dat lees je hier!

Boodschappen bestellen 

Veel bedrijven maken gebruik van het online bestellen van boodschappen. Steeds meer supermarkten hebben bij het online bestellen ook de mogelijkheid om de boodschappen achter te betalen. Het voordeel voor bedrijven is dat ze zo niet iedere keer gelijk hoeven te betalen. Iedere maand ontvang je een rekening wat je in de hele maand besteld hebt en hoeveel je moet betalen. Bij sommige winkels is het zelfs mogelijk om na de eerste factuur het om te zetten in een automatische incasso. 

De voordelen 

Veel supermarkten zien het voordeel in van boodschappen achteraf betalen. Hierdoor heb je geen irritante losse bonnetjes of andere administratief gedoe. Door elke maand een handige en overzichtelijke factuur te sturen van alle bestelde producten zorgt ervoor dat een bedrijf ook eenvoudig kan zien wat de uitgaven zijn per maand. Als een bedrijf een standaard boodschappenlijstje heeft en er na een tijdje achter komt dat bepaalde producten toch iets te duur zijn is dat eenvoudig te zien op de maandelijkse factuur. Het biedt dus gemak en inzicht in de uitgaven van jouw bedrijf.

Hoe werkt het? 

Momenteel kunnen alleen zakelijke klanten boodschappen achteraf betalen. Als je staat ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel dan heb je de mogelijkheid om je boodschappen op rekening te bestellen. Je kan dus kiezen of je de boodschappen pint, achteraf betaalt via een factuur of achteraf betaalt via een automatische incasso. Het voordeel van de laatste optie is dat je de factuur dan niet eens meer zelf hoeft over te maken. Je machtigt de supermarkt om het totale bedrag van de factuur maandelijks automatisch af te schrijven. 

Hoe zit het als particulier 

Momenteel is het nog niet mogelijk om je boodschappen achteraf te betalen als particulier. Nog geen supermarkt verleent de service dat ze je later een factuur sturen van je gekochte boodschappen. Dus vooralsnog is het als particulier alleen mogelijk om je boodschappen direct te betalen nadat je ze online hebt besteld.