Wat houdt shared dining in?

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Je komt het bij steeds meer restaurants tegen: shared dining. Niet iedereen is er even fan van, terwijl andere mensen het helemaal geweldig vinden. Sommige mensen kunnen er namelijk totaal niet tegen als ze hun eten moeten delen terwijl anderen het heel gezellig vinden om overal een beetje van mee te pikken. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Dat lees je in dit artikel. Bekijk de volgende link als je op zoek bent naar shared dining in Eindhoven.

Nieuwe trend 

Bij shared dining krijg je meerdere gerechten op je tafel. Deze kun je dan vervolgens delen met de mensen met wie je aan tafel zit. Normaal heb je natuurlijk je eigen bord met eten en dat is nu dus niet het geval. Er staan meerdere borden met verschillende gerechten. Een soort tapas idee is het. Het voordeel is dat je zo verschillende soorten gerechten kan nemen die je normaal niet zo snel zou kiezen, maar ze nu wel kan proberen. Vind je het toch niet lekker? Dan kan iemand anders van je tafel het alsnog opeten wat verspilling voorkomt.

De voordelen

Bij shared dining kies je de gerechten die je gaat bestellen samen uit met je tafelgenoten. Vervolgens staat de hele tafel vol met allemaal verschillende gerechten. Het ideale moment om gerechten uit te proberen die je nog nooit op hebt. Als jij het niet lekker vindt, dan is er vast wel iemand anders die het wel lekker vindt. De gerechten zijn vaak de gespreksonderwerpen van de avond en je kan je mening over de gerechten delen. Dit zorgt er vaak ook voor dat mensen minder op hun mobiele telefoon zitten te kijken.

De nadelen

Behalve de voordelen zijn er ook nadelen van shared dining. Als je begint met gerechten uitzoeken dan moet je niet alleen naar je eigen smaak kijken maar je moet ook rekening houden met de rest van de tafel met welke gerechten er op tafel komen. Stel iemand eet geen vlees of vis? Of lust absoluut bepaalde groentes niet? Daar kunnen er flink wat discussies over ontstaan. Je moet ook rekening houden met langzame en snelle eters. Dat niet alles al op is voordat iemand iets heeft kunnen opscheppen.