Wat maakt houten jaloezieën op maat uniek?

Gepubliceerd op: 13-12-2022

Houten jaloezieën geven elke ruimte in huis een unieke sfeer en laten je genieten van schaduw en zonlicht. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren. Door de ruime keuze zijn houten jaloezieën meer geschikt voor landelijke, moderne en klassieke interieurs.

Wat zijn houten jaloezieën eigenlijk?

Houten jaloezieën zijn gemaakt van horizontale houten lamellen. Ze zijn samengebonden met touwen of riemen. Ruime keuze zowel in kleur als houtsoort. Houd bij het kiezen rekening met de stijl van uw huis. De meest voorkomende houtsoorten zijn abaci en bamboe. Als u de voorkeur geeft aan een elegant ontwerp, kunt u ervoor kiezen om de gordijnen te verven in wit, zwart, geel, enz. Natuurlijk hout is meer geschikt voor klassieke interieurs.

De voor en nadelen van houten jaloezieën op maat

Het belangrijkste voordeel van houten jaloezieën is een hoge warmte- en geluidsisolatie. Houten jaloezieën regelen het licht en de warmte in huis perfect. Je kiest voor een natuurlijk materiaal dat direct een sfeer van comfort creëert. Het nadeel van houten jaloezieën zit vooral in de onderhoudsfase. Ze zijn moeilijker schoon te maken en verzamelen vuil en zijn niet vochtbestendig. Ben je een liefhebber van houten jaloezieën maar teleurgesteld dat houten jaloezieën niet vochtbestendig zijn? PVC-gordijnen zijn gemaakt van kunststof met een materiaal dat op hout lijkt. PVC-jaloezieën hebben een speciale coating voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers.

Kan ik houten jaloezieën goed schoonmaken? 

Houten jaloezieën zijn niet moeilijk schoon te maken met een stofdoek of veren borstel om stof en vuil van gesloten jaloezieën te verwijderen. Dit kan natuurlijk ook met een stofzuiger. Hiervoor kun je het beste een kwast gebruiken. Zet de stofzuiger aan en maak lange halen met de punt van de borstel op de spijlen. Heb je deze blog gelezen en je afgevraagd waar je de houten jaloezieën moet kopen? Bekijk jaloezieënnexpert.nl