Tips bij het kopen van een nieuwe fiets in Nijmegen

Gepubliceerd op: 16-12-2021

Je koopt niet iedere dag een nieuwe fiets dus als je er een koopt dan wil je er wel zeker van zijn dat je de juiste koopt. De reden om een nieuwe fiets te kopen kan zijn omdat je oude kapot is of dat het doel van je fietstocht is veranderd. Je bent bijvoorbeeld fanatieker gaan fietsen waardoor je een iets sportiever model nodig hebt. In dit artikel lees je tips voor een nieuwe fiets kopen in Nijmegen.

Het doel van je nieuwe fiets 

Er zijn heel veel verschillende soorten fietsen van verschillende merken. Het belangrijkste is dat je altijd een proefritje maakt voordat je over gaat om de fiets te kopen. Je moet bepalen wat het doel van de fiets gaat worden en wat je er mee wilt gaan doen. Als je weet wat het fietsdoel gaat worden dan weet je ook hoe belangrijk het aantal versnellingen is, hoe de remmen werken en of een bagagedrager belangrijk is. Als je eenmaal het doel weet dan kun je gaan kijken hoeveel geld je wilt gaan uitgeven.

Het budget 

Het is verstandig om voordat je een fiets gaat kopen in Nijmegen te weten wat je maximaal wil uitgeven. Je kunt dan vervolgens al op internet een beetje gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Hier kun je dan zien of het budget wat je in je hoofd hebt een beetje realistisch en haalbaar is. 

Waar koop je de fiets? 

Je kunt op verschillende plaatsen in Nijmegen een fiets gaan kopen. In een fietsenwinkel, bouwmarkten, warenhuizen en op het internet. De verschillen zitten vooral in de prijs, het advies en de service. Bij een vakhandel is het advies en de service meestal het best. Alleen is het aanbod daar wel beperkter. Fietsenwinkels bieden ook gratis servicebeurten aan terwijl je dat bij een bouwmarkt, warenhuis of op het internet niet gaat krijgen. Je kunt het beste meerdere winkels gaan bekijken en de prijzen vergelijken. 

Aandachtspunten 

Als je een fiets gaat kopen moet je op een aantal onderdelen extra letten. Hierbij moet je letten op het zadel, het stuur, de remmen, de versnellingen en de framemaat van de fiets.