Leukste activiteiten die je doet met collega’s

Gepubliceerd op: 03-03-2022

Teambuilding activiteiten zijn misschien heel leuk, maar ze zijn verre van een excuus om te ontspannen op het werk. Speelse activiteiten waar collega’s betrokken zijn, zijn essentieel om het ijs tussen teams te breken. Er wordt samengewerkt en barrières worden overwonnen. En dit is ook echt nodig, want veel bedrijven kampen met interne communicatieproblemen. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips om leuke activiteiten te organiseren met jouw team! 

Vergader op een andere plek 

Ok, dit is misschien geen teambuilding activiteit, maar het vergaderen op een andere plek heeft wel een ontzettend positief effect op de creativiteit en productiviteit van het brein. Kies daarom om buiten te vergaderen in de natuur. Je creëert op deze manier een hele andere mindset, dan wanneer je een vergadering organiseert op locatie. Dit komt doordat je op kantoor meer prikkels te verwerken krijgt dan in de natuur. 

Speurtocht

Het organiseren van een speurtocht vergt behoorlijk wat tijd en aandacht, maar het is zeker de moeite waard. Een speurtocht is namelijk boeiend, interactief en ook nog eens super leuk! Het is een geweldige manier om werknemers uit hun stoel te krijgen en samen te werken om doelen te behalen. Verdeel medewerkers in groepen en geef ze allemaal dezelfde takenlijst. De groep die als eerste alle taken weet te voltooien, is de winnaar. Denk hierbij dus aan het vinden van bepaalde voorwerpen rondom het gebouw met behulp van aanwijzingen. En laten we nou even heel eerlijk zijn, een speurtocht blijft toch altijd leuk? Voor jong en oud. 

Quiz op afstand 

Wordt er bij jouw op kantoor nog steeds vanuit huis gewerkt? Ook dan heb je genoeg mogelijkheden om leuke activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een online quiz op afstand. Je stelt heel eenvoudig zelf een quiz samen, met bijvoorbeeld vragen over je collega’s of het bedrijf waar je werkt. Hang een beloning aan de winnaar van de quiz en zorg voor een stabiele video en bel verbinding. Hartstikke leuk, erg eenvoudig en ook nog eens leerzaam. 

Escaperoom 

Een escaperoom is een activiteit dat de afgelopen jaren ontzettend populair is geworden. Je tovert elke locatie heel eenvoudig om tot een waardige escaperoom. Het enige waar je je wel zorgen om moet maken is het bedenken van raadsels, problemen en obstakels die de medewerkers binnen een tijdslimiet dienen op te lossen. Deze uitdagingen mogen variëren van het voltooien van een puzzel tot het samenstellen van een legpuzzel.