Belangrijke informatie over veiligheid op het werk

Gepubliceerd op: 13-12-2022

Veiligheid op het werk is een belangrijk onderwerp. In deze blog delen onze experts hun kennis over arbeidsveiligheid. Zo leest u bijvoorbeeld over veiligheidswerkschoenen, werklaarzen, werkschoenen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. In onderstaande blogposts proberen we een zo goed mogelijk overzicht te geven, zodat jij de juiste werkschoenen en/of werkkleding kunt kiezen voor jouw job.

Keuze-ondersteuning

Hulp nodig bij het vinden van het juiste keuze? Naast onderstaande artikelen kunnen we je ook helpen met een handige beslissingsondersteunende tool van werkschoen.com. Op basis van vragen worden de juiste producten voor u geselecteerd, dan is het makkelijker om een ​​goede keuze te maken.

Waarom is veiligheid belangrijk op het werk?

Veiligheid op het werk, vaak aangeduid met arbeidsveiligheid, gaat over uw werkzaamheden kunnen uitoefenen op een veilige werkplek, het werken met veilige werkmiddelen zoals werkschoenen en veilige werkmethoden. Deze drie punten zijn verplicht en erg nodig maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. De wet eist van een werkgever dat aan deze punten wordt voldaan. Binnen bedrijven moeten werkgevers ervoor zorgen dat het personeel specifieke instructies en training krijgt om veilig te werken. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de arbeidsveiligheid.

Selecteren van de juiste veilige werkmiddelen

Het selecteren van het juiste, goedgekeurde werkschoenen/of werkkleding is daarbij van groot belang. De juiste schoenen en werkkleding dienen aan diverse veiligheidsschoenen en veiligheidsnormeringen te voldoen, welke per werkomgeving sterk kunnen verschillen. Wij kunnen het goed begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om te bepalen met welke veiligheidsschoenen en/of -kleding je jouw werk veilig kunt uitoefenen. Om deze reden hebben wij verschillende blogartikelen geschreven over de veiligheidsnormeringen en veiligheidseisen waar de werkschoenen en werkkleding aan moet voldoen.

Veilig gedrag 

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige werkschoenen, werkkleding of andere persoonlijke beschermingsmiddelen maar veilig gedrag is daarbij net zo belangrijk.